Midden in de nacht wakker worden: Wat wil uw lichaam u vertellen?

Midden in de nacht wakker worden: Wat wil uw lichaam u vertellen?

Artsen weten dit al sinds de oudheid, maar de moderne wetenschap bevestigt het: ’s nachts telkens op hetzelfde uur wakker worden, kan wijzen op een gezondheidsprobleem.

We hebben allemaal een interne klok: de tijd waarop we gaan slapen en weer wakker worden. Maar wat is er gaande wanneer we ’s nachts telkens weer zonder reden en op hetzelfde tijdstip wakker worden?

Wat betekent het als u midden in de nacht wakker wordt?

Artsen zeggen dat het menselijk lichaam ons, door regelmatig op een bepaalde tijd wakker te worden, informeert over een bepaald orgaan of een bepaalde gemoedstoestand.

Adrenaline

Als u moeilijk in slaap valt of zonder goede reden niet kunt ontspannen, is een verhoogd adrenalineniveau de schuldige. Het is een hormoon in het menselijk lichaam dat voortdurend moet worden vrijgegeven. Dit komt vaak voor bij mensen die een zeer belangrijke beslissing moeten nemen.

De galblaas

Nachts produceert de galblaas een bittere vloeistof die essentieel is voor de spijsvertering en de absorptie. Constant wakker worden tussen 23.00 uur en 01.00 uur betekent dat de galblaas ergens door geïrriteerd is. Dit kan gepaard gaan met angstgevoelens.

De lever

In de vroege ochtenduren wordt ons lichaam gereinigd van gifstoffen die het in de loop van de dag heeft opgenomen. De lever is verantwoordelijk voor de ontgifting. Als uw slaap dus tussen 1 en 3 uur ’s nachts wordt verstoord, dan moet u uw lever laten controleren. Probeer hem ’s nachts niet te overbelasten met overmatige consumptie van bijvoorbeeld cafeïne, alcohol of vette voedingsmiddelen.

Longen

Onze longen vullen ons bloed met zuurstof. Ze werken vooral intensief van 3 tot 5 uur ’s morgens. Als u dus op zo’n vroeg tijdstip wakker wordt, laat dan uw longen controleren.

Spijsverteringssyteem

Tussen 5 en 7 uur ’s morgens wordt ons lichaam langzaam wakker en bereidt het zich voor op de dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er met het lichaam? De bloeddruk stijgt weer, de polsslag versnelt, en we worden actiever. Maar als u op dit tijdstip wakker wordt zonder dat u moet opstaan om te gaan werken, dan kan dit wijzen op darmproblemen.

Door veel water te drinken, vroeger naar bed te gaan en stretchoefeningen te doen, kan uw lichaam ’s nachts gifstoffen reinigen zonder uw slaap te verstoren. Herzie uw dieet, eet ’s nachts niet veel, en vernijd vooral vet, gefrituurd, gekruid voedsel dat tot zes uur lang wordt verteerd. Ventileer en bevochtig de kamer, en kalmeer uzelf met meditatie. Maar wat als niets helpt? Dit is een duidelijk teken dat u naar de dokter moet gaan en uw lichaam moet laten onderzoeken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.