Vijf redenen waarom een verzwaringsdeken het perfecte cadeau is

Vijf redenen waarom een verzwaringsdeken het perfecte cadeau is

De beste geschenken zijn diegene die laten zien hoeveel je echt om de ontvanger geeft en hoeveel hij/zij voor u betekent. Een verzwaringsdeken is een geweldig symbool van een oprechte omhelzing van iemand die aan het welzijn van de ontvanger denkt. Of het nu de feestdagen zijn, de verjaardag van een vriend, of de verjaardag van uw grootouders, een verzwaringsdeken is het perfecte cadeau!

Wie kan genieten van de voordelen van een verzwaringsdeken?

Verzwaringsdekens zijn populair geworden door hun veronderstelde werking tegen angst en stress. Een verzwaringsdeken is een goed idee voor een volwassen vriend of familelid als ze:

  • Moeite ondervinden om in slaap te vallen
  • Angst hebben
  • Aan chronische pijn lijden
  • Last hebben van het rusteloze benensyndroom
  • In de menopauze zitten
  • Op een koude dag gewoon in hun pyjama onder een deken willen schuilen…

5 redenen waarom een verzwaringsdeken een must-have cadeau is

Een verzwaringsdeken biedt een vertrouwd gevoel

Dankzij de hoge druk die een verzwaringsdeken uitoefent, voelt het aan alsof iemand u stevig knuffelt zonder dat u in iemands buurt hoeft te zijn. Een verzwaringsdeken laat het lichaam ontspannen en geeft een vertrouwd en veilig gevoel. Bovendien triggert een verzwaringsdeken de vrijgave van serotonine in het lichaam, wat uw stemming verbetert.

Een verzwaringsdeken verbetert uw concentratie

Verschillende studies tonen aan hoe verzwaarde vesten, met hetzelfde concept als verzwaringsdekens, de concentratie kunnen verhogen. Uit een onderzoek bleek bijvoorbeeld dat kinderen met ADHD hun gedrag, aandacht en taakprestaties meteen verbeterden wanneer ze een verzwaard vest droegen. Als u een vriend of familielid hebt die concentratieproblemen heeft, kan een verzwaringsdeken hun leven veranderen.

Een verzwaringsdeken vermindert angst

Dit is misschien wel de voornaamste reden om een verzwaringsdeken in huis te halen. Verzwaringsdekens zijn bewezen effectief als een bijkomende, ondersteunende (veilige en niet-medicinale) behandeling voor depressie, angststoornissen, slapeloosheid, manie, fobie en bipolaire stoornis. Het zogenaamde ‘knuffeleffect’ van de deken helpt om angst en spanning te verminderen en stress te verlagen.

Een verzwaringsdeken helpt u de hele dag door te ontspannen

Naast het gebruik als een magisch hulpmiddel voor een gezondere, meer rustgevende en diepere nachtrust, kunnen verzwaringsdekens ook overdag gebruikt worden. Een verzwaringsdeken over de schouders, bijvoorbeeld, kan zowel een kind als een volwassene helpen om te kalmeren en focussen.

Een verzwaringsdeken houdt u kalm voor stressvolle gebeurtenissen

Gaat u naar de dokter, heeft u een schoolexamen of een belangrijk verslag op het werk? Probeer uzelf dan eens in een verzwaringsdeken te wikkelen en eventjes neer te liggen. Bij het gebruik van de deken, gaat uw zenuwstelsel weer normaal functioneren. U begint kalm te reageren op zaken die u nog niet zo lang geleden angst aanjaagden.

Welk gewicht moet u kiezen? We raden u aan om een deken te kiezen met een gewicht van ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van de ontvanger. Als hij of zij bijvoorbeeld 70 kg weegt, raden we de deken van 7 kg aan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.