Beste verzwaringsdeken voor kinderen

Beste verzwaringsdeken voor kinderen – Sleepy Sheepy

Een goede, gezonde slaap voor een kind is wat de wereld van de ouders doet draaien. Hoewel er veel natuurlijke middelen zijn om een kind in slaap te helpen vallen, zoals kruiden, magnesium of kalmerende etherische oliën, kan een verzwaringsdeken verschillende niveaus van rustgevende slaap bieden.

Een verzwaringsdeken voor kinderen: wie heeft het nodig?

Verzwaringsdekens voor kinderen bieden een diepe, kalmerende druk als ze angstig zijn of hulp nodig hebben om te ontspannen. Ze zijn een bijzondere niet-invasieve methode die kinderen kan helpen die moeite hebben om in slaap te vallen.

Als u enkele of alle van de volgende tekenen herkent, dan kan een verzwaringsdeken kinderen helpen tot rust te komen en hun slaap te verbeteren.

Misschien hebt u gemerkt dat uw kind :

  • diepe druk nodig heeft? Sommige van die kinderen die een gebrek aan zintuiglijke ervaring hebben, zijn voortdurend bezig met activiteiten die een gevoel van diepe druk geven, strakke omhelzingen, kussens over het lichaam leggen, enz.

  • het moelijk heeft om rustig te blijven en stil te zitten? Veel kinderen met een gebrek aan zintuiglijke gewaarwordingen moeten voortdurend in beweging zijn, het is moeilijk voor hen om een tijdje op één plaats te zitten, ze draaien de hele tijd door.

  • graag bedekt met veel dekens slaapt, of ’s nachts boeken over zich heen legt, of het liefst in een slaapzak slaapt?

Als u nog steeds niet zeker weet of uw kind enkele van de bovenstaande kenmerken heeft, zijn er verschillende dingen die u kunt proberen om er zeker van te zijn:

  • Geef uw kind de kans om in een mummie-slaapzak te slapen. Trek er een laken overheen en zet het netjes vast. Hoewel er hier geen sprake is van verzwaring, geeft het een gevoel van geborgenheid en wat diepe druk en laat het u weten of uw kind diepe druk nodig heeft

  • Leg een zware katoenen deken boven op het gewone beddengoed van uw kind. Doe dit terwijl uw kind in slaap valt, maar laat hem niet onder deze dikke laag liggen, want dan zal hij waarschijnlijk oververhit raken.

Vraag uw kind dan hoe hij/zij zich voelt en evalueer zijn reactie op hoe hij/zij het gewicht verdraagt. Als het kind tevreden en kalm is, dan helpt een verzwaringsdeken hem/haar waarschijnlijk.

Beste verzwaringsdeken voor kinderen – Sleepy Sheepy

Net als gewone verzwaarde dekens voor volwassenen, is de verzwaringsdeken voor kinderen Sleepy Sheepy van The NAP Lab gebaseerd op het principe van “diepe stimulatie door aanraking en druk”, een therapeutische methode die het lichaam stimuleert door middel van druk. Dit leidt tot een verlaging van het cortisolgehalte en een verhoging van de productie van serotonine, waardoor de polsslag en de bloeddruk dalen.

Sleepy Sheepy weegt ongeveer 2,5 kg. Het gewicht is afkomstig van glazen kralen die stevig in het lijf van het knuffeldier genaaid zijn.

Zijn verzwaringsdekens gevaarlijk voor kinderen?

Wij raden Sleepy Sheepy niet aan voor kinderen jonger dan 2 jaar. Uit studies van schoolgaande kinderen met aandachtstekortstoornissen bleek dat zij zich beter kunnen concentreren met een verzwaringsdeken op hun schoot tijdens het maken van huiswerk en op school.

Als u een verzwaringsdeken voor kinderen verstandig gebruikt en een paar eenvoudige richtlijnen volgt, is het een volkomen veilig en doeltreffend zintuigelijk hulpmiddel.

Aanbevelingen voor verzwaringsdekens voor kinderen

  • Het gewicht van de deken mag niet meer dan 10% van het lichaamsgewicht bedragen
  • Zorg er altijd voor dat het kind de verzwaringsdeken zelfstandig van zich af kan doen
  • Gebruik een verzwaringsdeken niet als middel om uw kind zijn bewegingsvrijheid te beperken
  • Bedek het gezicht van het kind niet met een verzwaringsdeken

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.