Angst- en slaapstoornissen: de verzwaarde deken als een natuurlijke remedie

Het is 1 uur ’s nachts. U blijft maar woelen en draaien. U kunt niet slapen en staart stilletjes naar het plafond. Uw gedachten razen van de ene naar het andere. Ondertussen tikt de klok verder naar de ochtend toe. Er zijn van die ellendige nachten. Soms komen de dagen dat u niet kunt slapen te vaak voor. Het gevolg is dat u niet goed genoeg uitrust en chagrijnig wakker wordt. Hoe kunt u angst overwinnen en elke nacht rustiger slapen?

De definitie van angst

anxiety disorders

Iedereen maakt zich wel zorgen om iets. Het is normaal om u nerveus te voelen over een crisis, nieuwe baan of verhuis. Maar wanneer angst onze levensstijl wordt, is het tijd om even te pauzeren en na te denken over wat er aan de hand is. Anders kan angst tot slaapproblemen, verlies van sociale relaties, spijsverteringsproblemen en hartstoornissen leiden.

Wat is angst en wat is de oorzaak? Psychologen onderscheiden twee soorten angst:

Tijdelijke angst

Angst komt en gaat zonder teveel invloed te hebben op het dagelijkse leven. De oorzaken van situationele angst vloeien vaak voort uit specifieke probleemsituaties. Voorbeelden hiervan zijn: een nieuwe baan of verhuis, familiale problemen.

Angst als een persoonlijkheidskenmerk

In dit geval verkeert een persoon voortdurend in een gespannen toestand en reageert hij scherp op alles wat er in het leven gebeurt. Het gevoel van angst ontwikkelt zich geleidelijk tot een stoornis die het leven belemmert: niet kunnen slapen, soms bang zijn om het huis te verlaten of ophouden leuke activiteiten uit te voeren.

Symptomen van angst

weighted blanket anxiety

Mensen met een angststoornis hebben meerdere klachten, gaande van maagklachten tot een verlammende vermoeidheid. Volgens sommige schattingen heeft deze stoornis zo’n honderd mogelijke symptomen. We hebben de meest voorkomende geselecteerd.

  • Mentale symptomen van angst: constant gevoel van angst en opwinding zonder reden; slechte concentratie en aandacht; u kunt niet slapen; huilerigheid; onvermogen om te ontspannen en volledig deel te nemen aan dagelijkse activiteiten of communicatie; de behoefte om andere mensen gerust te stellen dat alles in orde is; tegelijkertijd brengen woorden van steun geen verlichting.
  • Fysieke symptomen van angst: snel ademen en snelle hartslag, hoofdpijn, buikpijn en pijn rond de hartstreek, meer zweten, eetstoornissen (meer of minder eetlust), zwakte, trillen, misselijkheid, spierkrampen en -pijn.

Als u de volgende mentale en fysieke tekenen van angst hebt en deze langer dan 6 maanden aanhouden, dan kunt u lijden aan een angststoornis die niet vanzelf weggaat. In dit geval moet u een psycholoog of psychiater raadplegen.

Angstverlichting: Kom tot rust met milde druk

In de hersenen van elke persoon is er een behoefte aan fysieke aanrakingen, omhelzingen. Dit is nodig om angst te verhelpen, een gezond zenuwsysteem te behouden en stress te verlagen. In de praktische psychologie bestaat het concept van lichaamsgerichte therapie, waarbij psychische problemen (waaronder angst, stress en slapeloosheid) worden geheeld met aanraking, massage en omhelzingen. Een zachte druk op het lichaam geeft een gevoel van warmte en geborgenheid.

Zulke technieken zijn vooral nuttig voor mensen met slaapproblemen, die niet weten hoe ze angst kunnen overwinnen en eronder lijden door eenzaamheid en een gebrek aan fysieke aanraking. Meestal zijn dit kinderen en adolescenten, maar de therapie is ook populair onder volwassenen: in de moderne wereld voelen veel mensen zich verloren en alleen, zelfs als ze dat fysiek niet zijn. Dit veroorzaakt vaak stress, verhoogt de angst en verslechtert de slaap.

Angst overwinnen met verzwaringsdekens

En studie publicerad i Journal of Occupational Therapy in Mental Health rapporterade att 78% av patienterna Een studie gepubliceerd in het Journal of Occupational Therapy in Mental Health gaf aan dat 78% van de angstpatiënten de voorkeur gaf aan verzwaringsdekens als een natuurlijke remedie om angst te verlichten, in plaats van medicatie te nemen als behandeling tegen slapeloosheid.

Idag anses användningenTegenwoordig wordt het gebruik van een verzwaringsdeken beschouwd als een van de variëteiten van diepe druk aanrakingstherapie, een soort therapie die gebruik maakt van stevige, handmatige druk om chronische stress en hoge angstniveaus te verminderen. Het stimuleert de aanmaak van serotonine, melatonine en verlaagt het cortisolgehalte. Het resultaat is dat u zich ontspant, minder angstig bent en minder stress hebt. Maar hoe gebeurt dit wonder precies?

Om goed te kunnen functioneren, hebben onze hersenen voortdurend informatie nodig van de miljoenen sensorische zenuwuiteinden die in ons lichaam verspreid zijn en proprioceptoren worden genoemd. Hun taak is om de hersenen ervan op de hoogte te houden waar ons lichaam zich bevindt en wat er met ons lichaam gebeurt. Als de stroom van gegevens van de proprioceptoren naar de hersenen kunstmatig wordt beperkt, is dit het startpunt van een hele reeks psychische stoornissen en problemen.

Med hjälp av en viktad filt ökar vi informationsflödet från känsliga kroppsreceptorer (läkare säger – “förbättra Met behulp van een verzwaringsdeken verhogen we de informatiestroom van gevoelige lichaamsreceptoren (in medische termen – ‘verbeteren proprioceptieve feedback’) en stillen we ‘zintuiglijke honger’. Als gevolg daarvan kalmeren we, nemen angst en stress af, slapen we beter en voelen we ons gelukkiger.

Het verzwaringsdeken als een natuurlijke oplossing om beter te slapen

Historisch gezien, worden verzwaringsdekens al vele jaren als natuurlijke remedie gebruikt om kinderen en volwassenen met een autismestoornis te helpen om beter te slapen en uit te rusten. Tegenwoordig is het bewezen dat hun voordelen iedereen met slaapproblemen kunnen helpen – zowel volwassenen als kinderen.

De beoordelingen van mensen over de hele wereld melden dat een verzwaringsdeken helpt om zich te ‘gronden’, uw lichaam naar beneden helpt te drukken en een algemeen kalmerende omhelzing biedt wanneer u niet kunt slapen en zich angstig voelt. Stel u voor hoe gelukkig een baby zich voelt in de armen van zijn moeder. Het gewicht van een verzwaringsdeken biedt een gelijkaardig comfort en een vergelijkbare verlichting voor het zenuwstelsel.

Liefhebbers van verzwaringsdeken zeggen dat ze er rustig van worden voor ze de volgende ochtend een stressvolle gebeurtenis meemaken: een bezoek aan de dokter, een examen aan de universiteit of een belangrijk verslag op het werk.

Eens u de verzwaringsdeken mee naar bed neemt en deze befaamde omhelzing voelt, ervaart u misschien wel hetzelfde gevoel als vele andere liefhebbers van verzwaringsdekens over de hele wereld. Als u het als een remedie voor slapeloosheid gebruikt, kunt u genieten van de volgende voordelen:

  • sneller in slaap vallen
  • dieper slapen met minder onderbrekingen
  • een kalm gevoel krijgen
  • langer slapen
  • uitgerust wakker worden

Er is geen reden om nog een slapeloze nacht te accepteren. Creëer een gezondere slaaproutine met een verzwaringsdeken en genet van de vredige slaap die u verdient.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Custom Sidebar

You can set categories/tags/taxonomies to use the global sidebar, a specific existing sidebar or create a brand new one.